Sunday, November 30, 2014

El cas Coca Cola (The Coca Cola Case) (Germán Gutiérrez, Carmen Garcia (2009)


A Colòmbia, les empreses presumptament contracten sicaris per assassinar els dirigents sindicals. Ara, tres activistesestadounidencs han presentat una demanda contra una d’aquestes empreses: Coca-Cola  Documental Guanyador Premi TV3 Internacional 2010
 
 
Des de l'any 2002, més de 470 líders sindicals han estat assassinats a Colòmbia per milícies paramilitars. Aquestes reben un salari per part d’empreses decidides a tot per impedir als seus treballadors que se sindiquin. Entre aquestes empreses sense escrúpols hi pot figurar una icona del capitalisme nord-americà: Coca-Cola. El reportatge que presenta 60 minuts explica la història d’una parella d’advocats nord-americans i un activista que s’embarquen en una croada contra el gegant d’Atlanta per fer sortir del silenci els assassinats que, fins ara, han quedat impunes. Els autors del reportatge han seguit el seu periple durant més de tres anys i el resultat és aquest treball, que va ser guanyador del Premi TV3 Internacional 2010.
Url. Text original http http://blogs.ccma.cat/60minuts.php?itemid=37942
Web film http://www.thecoca-colacase.org/index.php
Canal Onada Expansiva Redux
@onadaexpanisva

 
A l’Amèrica del Sud no hi ha preocupació per les protestes dels sindicalistes perquè, si es queixen, se’ls assassina. El documental parteix del testimoni de Martín Gil, germà de l’Isidro, el qual va rebre un tret mentre treballava a la planta embotelladora de Coca-Cola, a Carepa. La possible causa? Que havia de formar part de l'equip dels negociadors del sindicat.

Com la majoria dels crims violents comesos contra sindicalistes colombians, l'assassinat de l’Isidro Gil ha quedat impune. Però els advocats nord-americans David Kovalik (@danielmkovalik) i Terry Collingsworth ja n’han tingut prou del silenci i s'han embarcat en una veritable croada contra el “gegant Coca-Cola”. 

Durant tres anys, els documentalistes Germán Gutiérrez i Carmen García han seguit aquest periple per la justícia donant lloc a una road movie fascinant. Viatjant pel continent, des de Bogotà fins a Nova York, passant per Miami, Washington i Atlanta, el reportatge ens descobreix els seus incansables esforços. Els dos advocats presentaran davant el Tribunal Federal dels EUA acusacions incriminatòries contra Coca-Cola pels assassinats, segrestos i tortures comesos a Colòmbia i Guatemala. Gràcies a l’ajuda de l’activista Ray Rogers, també atacaran la imatge de la gran marca d’Atlanta. La devastadora campanya de denúncia Stop Killer Coca-Cola! conduirà al boicot de begudes refrescants en diverses desenes d'escoles i universitats dels Estats Units. Però Coca-Cola no cedirà fàcilment a aquesta guerra.

Després de tants anys de lluita, els advocats activistes aconseguiran que es faci justícia? Aquest thriller legal portarà l’espectador a través d’un viatge sorprenent.

Una producció d’Argus Films en coproducció amb l’Oficina Nacional de Films del Canadà.

Desde el blog

Desde el twitter @onadaexpansiva

No comments:

Post a Comment